Kurkuma als thee drinken
Dit oosterse kruid stuurt je naar het verre India! In deze mooie collectie hebben we kurkuma, bekend uit de geneeskunst van het Verre Oosten, opnieuw geïnterpreteerd. De gele kurkumawortel is verfijnd met fijne fruit- en kruidenpoeders en natuurlijke aroma's tot ongekende theecreaties. De milde kruidigheid van kurkuma, die al duizenden jaren populair is en curry zijn typische gouden kleur geeft, zal liefhebbers van de Indiase keuken betoveren en jou het speciale smaak van deze Ayurvedische specerij laten voelen.
Kurkuma:
- is een natuurlijk antibacterieel, ontstekingsremmend, pijnstillend en schimmelwerend middel.
- verhoogt de immuniteit.
- kan effectief ondersteuning bieden bij de behandeling van sommige vormen van kanker; de effecten ervan zijn ook wetenschappelijk aangetoond in het kader van de ziekte van Alzheimer en multiple sclerose.
- kan de lever ondersteunen bij het ontgiften.
- kan bij de vetstofwisseling werken - ondersteunt de spijsvertering.
- kan de huidgenezing bij snijwonden, schaafwonden of huidziekten ondersteunen.
Kurkuma is een van de ingrediënten van curry, maar je kunt het ook zetten en drinken als thee. En een lekkere! Drink het bijvoorbeeld om de immuniteit te verbeteren en op te warmen op koude herfstdagen. In de zomer is het echter een goed idee voor een verfrissend drankje, want koud smaakt het nog beter!
Voeg altijd een snufje cayennepeper of zwarte peper toe (dit maakt de kurkuma beter opneembaar).