Recept voor 8 personen.
Bereidingstijd: ca. 90 minuten
Ingrediënten
125 gram boter
6 gram losse thee Earl Grey
300 ml kokend water
150 gram Sultanas
125 gram kristalsuiker
1 sinaasappel, rasp en sap
275 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel koekkruiden
Benodigdheden
Pannetje
Oven
Bakblik (inhoud 1 kg)
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet de bakvorm in met boter.
Maak thee van de 300 milliliter kokend water en 6 gram losse thee Earl Grey
Laat de thee 1 minuut trekken.
Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.
Bereiding
Voeg de 125 gram boter, 300 milliliter thee, 150 gram sultanas, 125 gram kristalsuiker, de rasp en het sap van de sinaasappel in een pannetje.
Breng het geheel aan de kook en laat 4 minuten zachtjes doorkoken.
Laat vervolgens het mengsel afkoelen.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, zout en de koekkruiden.
Voeg het afgekoelde theemengsel toe.
Roer het geheel goed door elkaar.
Giet het deeg in het bakblik.
Plaats het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak het brood in ca. 60 minuten gaar.
Haal vervolgens het brood uit de oven en laat deze in het bakblik 10 minuten afkoelen.
Stort het brood vervolgens op een rooster zodat deze verder kan afkoelen.